O књизи "Пост и свето причешће у Православној цркви"

Анализом значаја поста и односа верника према посту кроз векове, патријарх Павле нуди одговоре на савремене недоумице верника, проистекле и услед дугогодишњег "духовног поста" нашег народа и непознавања духовних вредности. У књизи су на једноставан и приступачан начин приближена и представљена учења и тумачења светих отаца Цркве кроз векове по питању поста и светог причешћа. Шта је циљ и смисао поста, као и када и како треба постити- само су нека од питања из свакодневног живота чији се одговори могу наћи у овој књизи.

Митрополит Црногорско-приморски Амфилохије у уводној речи ове књиге каже: "Пост је за Његову Светост исто што и дисање... Његов живот је протицао у посту и молитви, светопавловској проповједи и свакодневном трудољубљу, читању Светог писма и проучавању дјела Светих отаца." Из тог разлога, Блаженопочивши патријах Павле једнa је од најмеродавнијих личности нашега времена која је могла да да одговоре на питања о посту и светом причешћу у нашој цркви.

Ова књига je користан приручник у духовном животу сваког појединца и добра смерница у примерима сучељавања црквених одредби о посту и светом причешћу са захтевима данашњице, као што у књизи каже Патријарх Павле, цитирајући Светог Григорија Богослова, "без жеље да будемо строжи од закона, правилнији од правила и већи од заповести".

погледајте остала издања

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ДЕЛА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА
И ПРВО УЧЕСТВОВАЊЕ ИЗДАВАЧКОГ ФОНДА
СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
АРХИЕПИСКОПИЈЕ БЕОГРАДСКО-КАРЛОВАЧКЕ
НА 55.МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ КЊИГА

детаљније...

Слушајте радио

За слушање радија потребан Вам је програм Winamp, Real Media Player или неки други који подржава .pls формат.

Погледајте и преузмите наш каталог
Српска Православна црква